Videomuotoinen markkinointi iskee!

Videomarkkinointi on sisältömarkkinoinnin tulevaisuus – ja itse asiassa myös jo nykyisyys. Yritysjohtajista 65% on joskus mennyt palveluntarjoajan sivuille katsottuaan videon. Heistä yli puolet myös katsoo mieluummin videon kuin lukee tekstiä ja jopa 80 % heistä katsoo nyt enemmän videoita kuin vuosi sitten. (Forbes). Googlekin rakastaa videoita ja videosisältö nouseekin selvästi paremmin esille sen hakutuloksissa.

HubSpotissa julkaistujen artikkeleiden mukaan taas videon lisääminen sähköpostimarkkinointiin voi kasvattaa klikkausten määrää jopa 65%. Jopa 90% kuluttaja-asiakkaista kertoo, että tuotevideot myötävaikuttavat ostopäätökseen ja ihmiset käyttävät jopa kolmasosan online-ajastaan videoiden katseluun. Videot muistetaan myös jopa kuukausien päästä – voidaanko samaa sanoa blogikirjoituksista? Jos ajattelet tätä blogikirjoitusta vielä 2 kk päästä, laita kirjoittajalle TÄSTÄ viestiä ja lupaan pienen palkinnon ;).

Kuinka ja millaisia videoita sitten kannattaa tuottaa ja kuinka videoita voi hyödyntää reaaliaikaisesti asiakkaiden tavoittamiseen ja asiakassuhteiden ylläpitämiseen?

Videoiden avulla tuot parhaiten esille asiantuntemuksesi, osaamisesi ja ennen kaikkea erotut massasta. Alla kolme vinkkiä videomarkkinointiin.

1. Hyvä sisällönsuunnittelu on avain onneen! Kerro videoiden kautta tarinoita tuotteisiisi ja palveluihisi liittyen tai kerro yksinkertaisesti vain kuulumisiasi videoblogin muodossa. Voit hyödyntää myös olemassaolevaa verkostoasi – haastattele asiakkaita ja pyydä suosituksia! Kerro case-esimerkkejä toteutuksista. Muista pitää videot mahdollisimman lyhyinä!

2. Panosta esiintymiseen! Käytä videoissa omaa henkilöstöäsi ja tuo itsesi lähemmäs asiakkaita – tutut kasvot ja henkilöt! Joskus kannattaa lisäksi palkata myös ulkopuolisia ammattilaisia tai ottaa mukaan muuta yhteistyöverkostoasi mm. haastatteluiden muodossa tuomaan lisänäkyvyyttä tai uskottavuutta asiallesi.

3. Varmista laadukas tekninen toteutus! Huono särisevä äänenlaatu ei tee kuin kiukkuiseksi, epäselvä heiluva kuva pahoinvointiseksi ja tylsä tausta tai kuvakulma uneliaaksi. Panosta siis laatuun ja huolehti tekninen toteutus kuntoon. Et kuitenkaan tarvitse robottikameroita onnistuaksesi, vaan pienilläkin lisävälineillä ja huomioilla pääset jo alkuun!

Sen lisäksi, että toteutat yrityksellesi esim. palveluesittelyvideoita, videoblogeja, asiantuntijaesittelyitä ja case-haastatteluja, online-tapahtuman avulla on mahdollista iskeä kaksi kärpästä yhtä aikaa – tuottaa sekä videomateriaalia että tavoittaa asiakkaita reaaliaikaisesti. Webinaari toteutustapana onkin lisääntynyt räjähdysmäisesti tapahtuma-, koulutus- ja tiedotusmuotona.

Online-tapahtuma asiakaskohtaamisen avaimena

Järjestämällä hyvin suunnitellun online-tapahtuman saat runsaasti asiapitoista videomateriaalia markkinointikäyttöösi ja säästät ison säkin euroja kuluissa – ei tila- eikä tarjoilukustannuksia! Myös osallistuminen on järkyttävän helppoa ja onnistuu katsojan omalta koneelta verkon yli – ei matka- eikä majoituskustannuksia!

Webinaarien ja online-tapahtumien yleistyessä olemme törmänneet hyvinkin kirjaviin ja erilaisiin toteutustapoihin niin teknisen toteutuksen kuin sisällönkin osalta. Hyvä suunnittelu ja ammattimainen toteutus on tärkeää, jotta vakuutat asiakkaasi. Entä sitten, jos markkinointi ei koskaan tavoita ja hyvä video tai live-lähetys jää sen vuoksi potentiaaliselta asiakkaalta kokonaan katsomatta?

Toteuta siis videoita, varmista hyvä laatu toteutuksen osalta, tee sisällöstä mielenkiintoista ja organisaatiosi näköistä ja muista myös kertoa videoista maailmalle! Online-tapahtuma on erinomainen keino kertoa osaamisestasi asiakkaillesi.

Kaipaatko apua markkinoinnin suunnitteluun? Videoiden kuvaukseen, käsikirjoitukseen, ohjelman suunnitteluun? Online-tapahtuman järjestämiseen? Ota yhteyttä ja suunnitellaan yhdessä lisää!

Lue myös: Kannattaako yrityksen olla SoMessa – ja missä siellä?
Katso myös: www.eventonline.fi